Home Tags Александар Маџовски

Tag: Александар Маџовски

Египетската мумија, нејзиното срце и патот кон вечноста

Покрај пирамидите, хиероглифите и Сфингата, веројатно првото нешто на што ќе се сетите кога ќе се спомне древен Египет се мумиите, особено мумиите на...

Династијата Шанг и почетоците на древната кинеска култура – видео презентација

Видеото кое следува е краток илустриран историски пресек на времето на династијата Шанг. Видео содржината е во продукција на Академијата Кан (Khan Academy), плод...

EDITOR PICKS

error: Content is protected !!