Home Tags историја

Tag: историја

„ПИВАРСКИ ЗБОР“ – ОФИЦИЈАЛЕН ГЛАСНИК НА СКОПСКАТА ПИВАРНИЦА

За време на самоуправувањето, односно за време на социјализмот, Пивара Скопје го носела името „Фабрика за производство на пиво и слад – Скопје“. Тоа...

Династијата Шанг и почетоците на древната кинеска култура – видео презентација

Видеото кое следува е краток илустриран историски пресек на времето на династијата Шанг. Видео содржината е во продукција на Академијата Кан (Khan Academy), плод...

EDITOR PICKS

error: Content is protected !!